FAQ

Hier vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen.

Alle vragen over renovlies plakken in uw nieuwbouwhuis.

Wat is renovlies?

Renovlies is een scheur overbruggend voorgessausd behang dat u kunt gebruiken om naadloos uw nieuwbouwhuis af te werken zonder zet scheuren (een scheur in de constructie die ontstaat als gevolg van zetting).

Helpt renovlies tegen scheuren?

Ja, renovlies is scheur overbruggend. De scheur komt achter het renovlies en hierdoor ziet u geen donkere gescheurde strepen. Nieuwbouwhuizen hebben altijd zet scheuren (een scheur in de constructie die ontstaat als gevolg van zetting), door het nawerken van het bouwen. Ook worden de huizen van nu met verschillende materialen gebouwd, waardoor de muren krimpen en uitzetten. Zonder renovlies kunt u daarom nooit scheuren voorkomen.

Kan ik zelf renovlies behang aanbrengen?

Ja, renovlies kunt u zelf aanbrengen. Ook de beginnende behanger! Bekijk het stappenplan op de home pagina van de website. Iedereen kan het! Begin bij een rechte makkelijke (slaapkamer) muur en ervaar zelf het resultaat. Doordat u het zelf doet bespaard u geld. Renovlies is erg goedkoop in vergelijking met stucwerk en geeft een mooi glad en naadloos resultaat.

Mijn huis is behangklaar, kan hier ook renovlies behang op?

Ja, renovlies behang is geschikt voor alle ondergronden. Als een woning behangklaar wordt opgeleverd kunt u alle muren het beste nog even licht opschuren, zodat ze glad zijn. Vergeet hierna de voorstrijk niet!

Kan renovlies in een badkamer of wc?

Ja, renovlies kan prima in de badkamer of wc zolang de ruimte niet constant vochtig blijft en niet direct in contact komt met water. Werk het wel altijd af met een latex die voor badkamers geschikt is.

Is renovliesbehang glasvlies behang zonder ruit?

Ja, renovlies is glasvlies behang zonder ruitjes of patroon. Hierdoor krijgt u een mooie gladde muur. U kunt het naadloos tegen elkaar aan plakken, ook wel stotend genoemd. U doet dit met kant-en-klare behanglijm die ook leverbaar is bij dit renovlies verkooppunt.

 

Is scan behang hetzelfde als renovlies behang?

Ja, scan behang is exact hetzelfde als renovlies behang. Scan behang is een andere benaming voor renovlies.

Wat is voorstrijk of diepgrond? En heb ik het nodig?

Voorstrijk heeft verschillende benamingen zoals: diepgrond. Diepgrond ofwel voorstrijk gebruikt u voor de wanden die u wilt afwerken om de zuiging tegen te houden. Dit is heel belangrijk voor een goede hechting en een streeploos resultaat. U doet dit voordat u het renovlies erop plakt. Het ligt aan de ondergrond hoeveel voorstrijk u nodig heeft. Twijfelt u of u een zuigende ondergrond heeft? Veeg dan met een natte spons over de muur. Als het water in de muur zuigt, is de ondergrond zuigend en heeft u voorstrijk nodig.

Mag ik behanglijm verdunnen?

Ja, behanglijm mag u verdunnen tot ongeveer 10%. Hierdoor rolt het soms wat soepeler. Zorg wel dat u het goed doorroert met een mengstaaf op de boormachine.

Hoe verwijder ik behanglijm?

Behanglijm dat nog niet opgedroogd is, kunt u makkelijk verwijderen met een natte spons. Als de behanglijm is opgedroogd, kunt u het even in laten weken met warm water en het vervolgens verwijderen met een natte spons. Kleding met behanglijm kan in de wasmachine.

Help! Ik heb mijn betonnen muur behangen en er komen blazen in

Geen paniek. Als u een betonnen muur behangt, komen er altijd blazen in tijdens de droging. Ga gerust verder, want als alles de volgende dag opegdroogd is, zijn er geen blazen meer te zien. Als er toch blazen te zien zijn, heeft u waarschijnlijk niet genoeg behanglijm gebruikt of niet alles goed nagestreken met een behangersbledje.

Ik zie nog behang naden

Als u het renovliesbehang nog niet geverfd heeft, kunt u nog behangnaden zien. Dit zal na het sauzen niet meer te zien zijn. Als u het behang al geverfd heeft kunt u een naad eventueel dichtplamuren met een makkelijk schuurbaar plamuur. Als u perongeluk behang over elkaar heen heeft geplakt wordt het lastiger en moet u er een reepje behang vanaf snijden. Hierna kunt u het alsnog plamuren.

Hoe kan ik baanloos en zonder strepen sauzen over renovlies?

Zonder strepen over renovlies sauzen is niet heel moeilijk, maar u moet wel doorwerken. Als u de verf iets verdunt, kunt u het makkelijker uit rollen.

Zorg dat de ramen en deuren gesloten zijn, zodat de verf minder snel droogt.

Stap 1: Plak de gehele ruimte in één keer af.

Stap 2: Doe alle randen eerst met de roller of kwast.

Stap 3: Pak de grote roller en doe deze op een steel.

Stap 4: Saus de ruimte van beneden naar boven in lange banen. Iedere keer als u een nieuwe baan begint, gaat u een klein stukje over de vorige baan heen. Zorg altijd dat er voldoende verf op de roller zit.

Stap 5: Laat de ramen en deuren gesloten zodat er geen vuil of beestjes in de verf kunnen waaien.

Moet ik mijn muur met renovlies één of twee keer sauzen?

Als uw muur is beplakt met voorgessausd renovlies 150 grams, zoals wij die verkopen, hoeft de muur in de meeste gevallen maar één keer wit gesausd te worden. Als u een muur met kleur wilt sauzen adviseren wij om dit twee keer te doen. Zorg bij de tweede keer sauzen dat de muur voldoende gedroogd is (minimaal een uur wachten).

Hoe kan ik met strakke lijnen schilderen?

U kunt het beste strakke lijnen creëren door het gebruiken van afplaktape. U zorgt eerst dat alle binnenhoeken een mooie strakke lijn acrylaat kit krijgen, ook het plafond! Nu plakt u heel rustig met grote lange banen plakband het plafond en de wanden af. Hierna kunt u gaan verven, maar zorg ervoor dat u de tape nog even met de vinger extra vast wrijft voordat u de roller tegen het plakband duwt.

Moet ik eerst de muren verven of eerst de kozijnen?

Wij adviseren altijd om eerst de kozijnen te lakken en dan het renovlies aan te brengen. Kit hierna alle binnenhoeken nog een keer af en saus alles met een goed dekkende muurverf. Als u uw lakwerk van de kozijnen goed heeft geschuurd en uit laten harden, gaat er geen verf mee met de plakband.

Hoe zorg ik ervoor dat de afplaktape geen lakwerk meeneemt?

Als u uw lakwerk van de kozijnen goed heeft geschuurd en uit laten harden, gaat er geen verf mee met de tape.

Kan ik rollers bewaren voor de volgende dag?

Ja, rollers kunt u bewaren voor de volgende dag. Doe een beetje extra verf op de rollers als u klaar bent. Rol de roller in plastic, zoals een vuilniszak, en zorg dat er geen lucht in zit en bij komt. Leg de roller op een koele plek uit de zon en niet op de vloerverwarming.

Mijn nieuwe kwast laat haren los, wat moet ik doen?

Alle nieuwe kwasten laten in het begin een paar haren los. Als u dit zoveel mogenlijk wilt voorkomen, kunt u de houten steel van de kwast een dag voor u gaat schilderen in een bakje met water zetten. Hierdoor zet het hout uit en klemmen de haren goed in het metalen omhulsel rond de haren.

De waardering van www.renovlieshetzelf.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 151 reviews.